Home » Sport

Sport

assk-logo

Kromě tělesné výchovy, která je povinná pro všechny studenty (zaměřená především na zdravotně orientovanou zdatnost jedince), mají vybraní žáci možnost reprezentovat školu ve sportovních soutěžích. Střední umělecká škola v Liberci s. r. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky (AŠSK) – největšího sdružení zastřešujícího sportovní akce pro základní a střední školy po celé ČR.

Hlavním cílem ŠSK SUŠ Liberec je možnost nabídnout smysluplné trávení volného času hraním sportovních her (specializace na florbal). Tréninky se konají každou středu od 18:15 do 19:30 v tělocvičně na SŠ Gastronomie a služeb Králův háj. Pro více informací se prosím obracejte na učitele tělesné výchovy.

V rámci meziškolních soutěží, pak mají talentovaní jedinci nebo studenti se zájmem o zvolený sport, šanci poměřit své síly proti ostatním kamarádům ze všech zúčastněných škol. To vše navíc pod dohledem kompetentních osob (pořadatelů, rozhodčích atp.).

Naše škola se zúčastňuje pravidelně soutěží AŠSK. Především turnajů v basketbalu, florbalu a stolním tenisu. Též jsme se zúčastnili i turnaje ve futsalu a závodů v běhu na lyžích. Dále se škola, konkrétně dívky, prezentovala v únoru 2017 na oficiálním turnaji Českého florbalového svazu (G2) v České Lípě nebo na atletickém Memoriálu Zuzany Krejčové. Více informací viz podstránky.
Letos máme za sebou Okresní finále v basketbalu dívek a čeká nás Krajské finále dívek ve florbalu v lednu 2018 pod hlavičkou Českého florbalového svazu v České Lípě a Okresní finále ve florbalu dívek a chlapců pod hlavičkou AŠSK v prosinci. A dále se zúčastníme Krajského finále dívek a chlapců ve stolním tenisu.