Home » Aktuality » 1

1

Milí třeťáci

V této zvláštní době si povedete deník. Je na vás, jakou formu si pro něj zvolíte – zda papírovou podobu sešitu nebo elektronický dokument – vysázený a typograficky upravený v InDesignu, třeba exportovaný jako interaktivní pdf s vloženými videi a animacemi… nebo na závěr vytištěný a svázaný jako kniha, a nebo psaný a kreslený ručně ilustrovaný nějakou grafickou technikou (domácky dostupnou – můžete improvizovat i vymyslet nějaký originální postup), nebo kombinace všech dostupných prostředků.

Podstatné je vytvořit každý den nějaký záznam – textový, grafický, fotografický nebo audiovizuální. Zachytit nějakou myšlenku z každého dne – co jste dělali, četli nebo o čem jste přemýšleli a dát tomu dohromady nějakou celkovou formu.

Začínáme dneškem – 16. 3. 2020 – a uvidíme, kam dojdeme…

Toto bude (možná kromě klauzur – budou-li) váš stěžejní úkol v navrhování a fotografickém designu – a měl by tedy náležitě vypadat, protože jej na závěr (doufám) budeme hodnotit. Zároveň to může být velmi zajímavý materiál, který budete moci využít do svého portfolia u přijímacího řízení na další školu nebo do práce.

Věnujte mu tedy každý den kousek pozornosti.