Home » Aktuality » 1.

1.

Milí druháci,

Počítačová grafika je závislá na software a protože nevím, jak jste na tom doma (na vašich „počítadlech“, jak by řekl pan ředitel) co se týče software od Adobe, uděláme jednu nečekanou změnu. Budeme pracovat s free softwarem, který je dostupný online a všem.

Na stránkách designer.io je vektorový program Designer…

Nejdříve se s ním seznámíte, prozkoumáte co umí atd.

Následně v něm vytvoříte (s ohledem na proběhlý lyžák, jehož se zdravé jádro třídy účastnilo) designovou kolekci lyží nebo snowboardů.

Kolekce bude v jednotné edici a bude tvořit 3 kusy lyží nebo snowboardů – s určením kusu pro ženu, muže a dítě, každý kus bude mít své odlišnosti, ale dohromady by ta kolekce měla působit i jako jednotný celek. Je zde spousta prostoru pro vaši kreativitu, protože v designu tohoto zimního vybavení nejsou skoro žádné hranice. Design bude doplněn jen logem výrobce lyží či snowboardu – záleží na vás, jakou si zvolíte značku (a jakou se vám podaří ve vektorech v kvalitní podobě na netu stáhnout – toto můžete (musíte) stáhnout, zbytek by měl být váš originální výtvor), zároveň si někde stáhněte také obrys lyží či snowboardu, ať design tvoříte pro nějaký reálný a existující tvar.

mějte se krásně a buďte zdrávi

Jiří Zenkl